Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19499
Назва: Філософсько-політичне підґрунтя дослідження феномену популізму
Автори: Стовпець, Олександр Васильович
Stovpets, Alexander Vasiliovich
Додусенко, Андрій Вікторович
Ключові слова: популізм
ідеологія
евроінтеграція
Дата публікації: 2024
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний університет імені К. Д. Ушинського»
Бібліографічний опис: Стовпець О. В. Філософсько-політичне підґрунтя дослідження феномену популізму / О. В. Стовпець, А. В. Додусенко // Методологія та технологія сучасного філософського пізнання. Матеріали VІІ Міжнародної конференції студентів, молодих вчених та науковців (Одеса, 23-24 травня 2024 р.) / оргком. : А. В. Красножон, О. А. Копусь, Г. В. Музиченко, Є. В. Борінштейн. – Одеса : Університет Ушинського, 2024. – С. 123-127.
Короткий огляд (реферат): На виборах в різних країнах світу останніми роками перемагають політики, яких у пресі називають "популістами". Сам термін "популізм" походить від лат. populus (народ) й позначає здебільшого політику, яка апелює до широких народних мас, обіцяючи їм швидке й легке вирішення найактуальніших соціальних проблем. В основі популізму лежить прагнення тієї чи іншої політичної сили завоювати широку суспільну довіру та підтримку мас, сподобатися народові. При цьому реальні цілі політиків-популістів (боротьба за владу, збагачення, впливовість тощо), як правило, прикриваються соціально-привабливими ідеями та гучними лозунгами. Популісти будують свою риторику на артикуляції соціально-економічних інтересів звичайних людей. Багато дослідників популізму, починаючи з 1980-х, розглядають його як стиль політичної риторики, який ставиться на службу найрізноманітнішим ідеологіям. Поняття "популізм" використовується із негативною конотацією і найчастіше вживається для позначення політики "загравання влади з народом" для забезпечення популярності, що нерідко супроводжується демагогічними гаслами та необґрунтованими обіцянками, у поєднанні з поверхневою (удаваною) критикою "верхів", "фінансової еліти", "олігархічних кланів", "чинної влади", "попередників.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19499
Розташовується у зібраннях:Методологія та технологія сучасного філософського пізнання (2024)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Stovpets.pdf1.07 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.