Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19486
Назва: Моральність в інформаційному суспільстві
Автори: Козленко, П. Ю.
Ключові слова: сучасне суспільство
глобалізація цивілізації
інформатизація
трансфомація інформації
Дата публікації: 2024
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний університет імені К. Д. Ушинського»
Бібліографічний опис: Козленко П. Ю. Моральність в інформаційному суспільстві / П. Ю. Козленко // Методологія та технологія сучасного філософського пізнання. Матеріали VІІ Міжнародної конференції студентів, молодих вчених та науковців (Одеса, 23-24 травня 2024 р.) / оргком. : А. В. Красножон, О. А. Копусь, Г. В. Музиченко, Є. В. Борінштейн. – Одеса : Університет Ушинського, 2024. – С. 112-116.
Короткий огляд (реферат): Сучасне суспільство характеризується прискоренням темпів розвитку техніки, створенням нових інтелектуальних продуктів, трансформацією інформації в найважливіший глобальний ресурс людства. Дослідники пов'язують зміни, що відбуваються з інформатизацією, все більш відчутно заявляє про себе у всіх сферах. Вони констатують процес переходу глобальної цивілізації в новий якісний стан-інформаційне суспільство. Незважаючи на різноманітність підходів, оцінок і прогнозів становлення інформаційного суспільства, вони виявилися вибудуваними в основному за однією схемою: сучасні засоби зв'язку та інформаційні технології створили нову ситуацію, в якій, з одного боку, є додаткові можливості для прогресу і, в тому числі вирішення світоглядних протиріч, а з іншого боку, виникає все більша кількість різноманітних проблем, які автори відносять як до перешкод на шляху до нового суспільства, так і до його неминучих наслідків. Проявами інформаційного суспільства не без підстав прийнято вважати утвердження інформаційної картини світу, зміну життєдіяльності і соціального світоустрою на основі активного і повного використання знання у всіх суспільно значущих видах людської діяльності, усвідомлення єдності законів функціонування інформації в природі і суспільстві, практичне їх застосування, створення індустрії виробництва і переробки інформації.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19486
Розташовується у зібраннях:Методологія та технологія сучасного філософського пізнання (2024)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
kozlenko.pdf1.07 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.