Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19483
Назва: Філософське осмислення емоцій людини
Автори: Білоусова, Кіра Олексіївна
Bilousova, Kira
Ключові слова: емоції людини
людське існування
переживання людини
Дата публікації: 2024
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний університет імені К. Д. Ушинського»
Бібліографічний опис: Білоусова К. О. Філософське осмислення емоцій людини / К. О. Білоусова // Методологія та технологія сучасного філософського пізнання. Матеріали VІІ Міжнародної конференції студентів, молодих вчених та науковців (Одеса, 23-24 травня 2024 р.) / оргком. : А. В. Красножон, О. А. Копусь, Г. В. Музиченко, Є. В. Борінштейн. – Одеса : Університет Ушинського, 2024. – С. 106-108.
Короткий огляд (реферат): Тема почуттів та емоцій люди є невід’ємними елементами буття кожної людини, саме тому, що жоден аспект психічного життя не є більш важливим для якості та сенсу людського існування, ніж емоції. Почуття та емоції мають різну природу та генезу виникнення. Почуття мають форму вираженої об’єктивної прив’язки, адже природа їх виникнення безпосередньо пов’язана з участю іншої людини. Емоції, власне не прив’язані до суб’єкта, а безпосередньо виникають по відношенні до певної ситуації. У психології термін «емоції» означає переживання людиною її ставлення до навколишнього світу і самої себе, тобто емоції – особлива форма відображення дійсності. Американський психолог К.Е. Ізард пропонує таке визначення поняття «емоція»: це щось, що відчувається як почуття, яке мотивує, організовує і направляє сприйняття, мислення та дії.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19483
Розташовується у зібраннях:Методологія та технологія сучасного філософського пізнання (2024)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Bilousova.pdf931.71 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.