Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19311
Title: Статус жінки в християнстві
Authors: Svitlytska, V.
Світлицька, Віолета Романівна
Keywords: християнство
гендер
статус жінки
віра
Christianity
gender
woman’s status
faith
Issue Date: 2023
Publisher: М-во освіти і науки України, Укр. держ. ун-т науки і технологій, каф. Філософії та українознавства, Нац. техн. ун-т «Дніпров. політехніка», каф. Філософії і педагогіки
Citation: Світлицька В. Статус жінки в християнстві. Філософія і культура в антропологічних вимірах сучасності : зб. тез доп. XІІ міжнар. наук. конф. з нагоди Всесвіт. Дня Філософії (UNESCO), 16 листоп. 2023 р. / М-во освіти і науки України, Укр. держ. ун-т науки і технологій, каф. Філософії та українознавства, Нац. техн. ун-т «Дніпров. політехніка», каф. Філософії і педагогіки. Дніпро : УДУНТ, 2023. С.139-141.
Abstract: Досліджено становище жінок у сучасному християнстві. Визначено, що воно залежить від соціокультур-них реалій та політики конкретної церкви. З’ясовано, що християнство як релігія, сформована в епоху па-нування патріархату, успадкувала деякі мізогінні підходи до визначення статусу й ролі жінок. Водночас Но-вий Заповіт є джерелом і прогресивних тенденцій. Explored women’s place in modern Christianity. It is determined that it depends on the sociocultural realities and policies of a particular church. Christianity, as a religion, formed in the era of reverence for patriarchy, subsided certain misogynistic approaches to the status and role of women. At the same time, the New Testament is full of progressive trends.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19311
Appears in Collections:Кафедра філософії, соціології та менеджменту соціокультурної діяльності

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Svitlytska.pdf586.25 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.