Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19262
Назва: Орієнтування та побудова карти навколишнього середовища (одночасна локалізація і картографування)
Автори: Будіш, М. І.
Шаріпова, І. В.
Ключові слова: фільтр Рао-Блеквела
алгоритм G-mapping
карта навколишнього середовища
локалізація робота
Дата публікації: 2024
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний університет імені К. Д. Ушинського»
Бібліографічний опис: Будіш М. І. Орієнтування та побудова карти навколишнього середовища (одночасна локалізація і картографування) / М. І. Будіш, І. В. Шаріпова // Інформатика, інформаційні системи та технології: тези доповідей двадцять першої всеукраїнської конференції студентів і молодих науковців. Одеса, 26 квітня 2024 р. - Одеса, 2024. – С. 80-82.
Короткий огляд (реферат): Розвиток робототехніки у сучасному світі надає можливості використання мобільних автономних робототехнічних системи в різних сферах. Метод SLAM (одночасної локалізації та картографування) на сьогоднішній день є актуальною темою для досліджень і розвитку в галузі робототехніки та комп’ютерного зору. Основним напрямком досліджень при розробці таких систем було і залишається позиціонування робота в просторі. Дана задача розділяється на дві складові: побудова карти і локалізація робота на місцевості.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19262
Розташовується у зібраннях:Інформатика, інформаційні системи та технології: тези доповідей двадцять першої всеукраїнської конференції студентів і молодих науковців (2024)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Budish.pdf4.32 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.