Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19255
Назва: Визначення компетентностей іт-фахівців в умовах сучасного ринку праці
Автори: Сергієнко, В. О.
Ключові слова: компетентності
Інформаційні технології
рекрутинг
бази даних
клієнт-серверний програмний продукт
Дата публікації: 2024
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний університет імені К. Д. Ушинського»
Бібліографічний опис: Сергієнко В. О. Визначення компетентностей іт-фахівців в умовах сучасного ринку праці / В. О. Сергієнко // // Інформатика, інформаційні системи та технології: тези доповідей двадцять першої всеукраїнської конференції студентів і молодих науковців. Одеса, 26 квітня 2024 р. - Одеса, 2024. – С. 68-70.
Короткий огляд (реферат): Розглянуто проблематику найму співробітників до ІТ-компаній, проблему пошуку роботи початківцям, проблему у вигляді пасивних та некомпетентних кандидатів та їх вплив на ринок праці і процес найму, необхідність впровадження системи відбору компетентних фахівців. Інформаційні технології стали невід'ємною частиною сучасного суспільства і змінили спосіб нашого життя та роботи. У цій динамічній сфері попит на компетентних фахівців постійно зростає, але багато кандидатів на посаду стикаються з проблемою працевлаштування. Розглянемо дослідження ринку праці України від Djinni станом на 2023 рік. В пошуку станом на кінець грудня маємо 13 кандидатів на одну вакансію, а середня кількість відгуків на вакансію за рік виросла на 30% з початку року. Найбільше страждають ті, хто лише починає кар’єру, але найбільше зростання конкуренції — серед досвідчених фахівців. Активних кандидатів у пошуку — на 20 тисяч більше, ніж на початку року, але останні кілька місяців ріст майже зупинився.[1] (рис. 1)
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19255
Розташовується у зібраннях:Інформатика, інформаційні системи та технології: тези доповідей двадцять першої всеукраїнської конференції студентів і молодих науковців (2024)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Sergiyenko V. O..pdf4.32 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.