Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19193
Title: Розпізнавання жестів з використанням глибокого навчання та комп'ютерного зору
Authors: Осипов, А. В.
Шпінарева, І. М.
Keywords: комп'ютерний зір
розпізнавання жестів
глибоке навчання
Issue Date: 2024
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Citation: Осипов А. В. Розпізнавання жестів з використанням глибокого навчання та комп'ютерного зору / А. В. Осипов, І. М. Шпінарева // Інформатика, інформаційні системи та технології: тези доповідей двадцять першої всеукраїнської конференції студентів і молодих науковців. Одеса, 26 квітня 2024 р. - Одеса, 2024. – С. 151-153
Abstract: В епоху інтелектуальних обчислень безшовна комунікація між людиною та машиною є однією з першочергових завдань. Взаємодія людини з комп'ютером зазнала значної еволюції, де все більше уваги приділяється природним та інтуїтивно зрозумілим інтерфейсам. Розпізнавання жестів, здатність інтерпретувати і розуміти людські жести, стало перспективним напрямком для покращення користувацького досвіду в різних сферах, від віртуальної і доповненої реальності до ігор і допоміжних технологій. Однак точне і надійне розпізнавання жестів залишається складним завданням через такі фактори, як варіації положення рук, оклюзії та умови освітлення.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/19193
Appears in Collections:Інформатика, інформаційні системи та технології: тези доповідей двадцять першої всеукраїнської конференції студентів і молодих науковців (2024)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
70.pdf4.32 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.