Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/18991
Title: Застосування ігрового методу на заняттях з фізичної культури НУШ на прикладі легкої атлетики. Проблеми формування здорового способу життя молоді
Authors: Башавець, Наталія Андріївна
Bashavets, Nataliia Andriivna
Трей, Ірина
Keywords: легка атлетика
ігровий метод
фізина кульутра
фізичні якості учнів
розвиток швидкості
Issue Date: 2022
Publisher: Видавничий центр ЛНУ ім. І. Франка
Citation: Видавничий центр ЛНУ ім. І. Франка Н. А. Застосування ігрового методу на заняттях з фізичної культури НУШ на прикладі легкої атлетики. Проблеми формування здорового способу життя молоді / Н. А. Башавець // Матеріали ХІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції; Під заг. ред. Сіренко Р.Р. Львів: Видавничий центр ЛНУ ім. І. Франка, 2022. - С. 51-52.
Abstract: На уроках фізичної культури перед учителем НУШ виникає завдання розвитку фізичних якостей учнів. Одним із розділів програми з фізичної культури є “Дитяча легка атлетика”, за допомогою якої розвиваються фізичні якості, які мають прикладне значення у житті – витривалість, сила, швидкість, спритність та гнучкість. Легка атлетика поєднує природні фізичні вправи: ходьбу, біг, стрибки та метання. Проведення уроків фізичної культури з розділу навчальної програми “Дитяча легка атлетика” сприяє зміцненню фізичного здоров’я дітей, формуванню міцного та розвиненого підростаючого покоління. Різноманітність легкоатлетичних вправ та можливості варіювати навантаження в ходьбі, бігу, стрибках, метанні дозволяють раціонально використовувати їх на занятгях для дітей різного віку та ступеня фізичної підготовленості. В даний час актуальним є вивчення ігрових вправ, ігрових завдань та ігрового методу, як засобу розвитку фізичних якостей учнів. Одним з ефективних методів розвитку фізичних якостей учнів на заняттях фізичної культури є ігровий метод з різними іграми та ігровими завданнями, вправами, якщо на уроці діти молодшого та середнього шкільного віку.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/18991
Appears in Collections:Кафедра теорії і методики фізичної культури та спортивних дисциплін

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Bashavets Nataliia Andriivna.pdf1.47 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.