Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/18557
Title: Теорітичні підходи до вивчення нейропсихологічних особливостей депресивних розладів у війскових та цивільних в умовах війни
Authors: Байкова, Д. А.
Keywords: психологічні наслідки
війна
соціально-політичне явище
депресивні розлади
військові
Issue Date: 2023
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Citation: Байкова Д. А. Теорітичні підходи до вивчення нейропсихологічних особливостей депресивних розладів у війскових та цивільних в умовах війни / Д. А. Байкова // Актуальні проблеми практичної психології : збірн. наук. праць Всеукр. наук.-практич. Інтернет- конференції (19 травня 2023 року, м. Одеса). Одеса, 2023. – С. 180-181.
Abstract: Психологічні наслідки військових дій важко переоцінити, бо сама війна – є масштабним та багато комплексним процесом, який характеризується як, цитую “соціально-політичне явище, крайня форма розв’язання соціально-політичних, ідеологічних, економічних, територіальних, етнонаціональних, релігійних чи інших суперечностей між державами, народами, націями, урядами, спільнотами або воєнізованими групами, що відбувається за допомогою організованої збройної боротьби”. Важливо означити, що війна є дистресом хронічного характеру, тобто має довготривалий негативний ефект на психіку людину, що у купі з індивідуальними особливостями особисті стає підґрунтям для розвинення та загострення психічних розладів різного характеру та нейрокогнітивних порушень.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/18557
Appears in Collections:Актуальні проблеми практичної психології (2023)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Baikova.pdf291.94 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.