Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/18444
Title: Особливості структурних типів дієслівного присудка у художньому мовленні М. Стельмаха (на матеріалі роману «Велика рідня»)
Authors: Боєва, Евеліна Володимирівна
Boieva, Evelina Volodymyrivna
Мамулат, Л. С.
Keywords: роман «Велика рідня»
дієслівний присудок
класифікація прсудка
Issue Date: 2023
Publisher: Букаєв Вадим Вікторович
Citation: Боєва Е. В., Мамулат Л. С. Особливості структурних типів дієслівного присудка у художньому мовленні М. Стельмаха (на матеріалі роману «Велика рідня») / Е. В. Боєва, Л. С. Мамулат // Теорія та практика аналізу художнього тексту: сучасні вектори досліджень : збірн. наук. статей. Одеса : Університет Ушинського, 2023. С. 64-74.
Abstract: Питання про присудок – одне зі складних у розділі синтаксису української літературної мови. Незважаючи на те, що вивченню присудка у вищій та середній школах приділяється значна увага, у питанні класифікації його структурних типів є чимало непослідовностей, навіть сплутувань. Саме цим фактором посилюється актуальність представленої розвідки, у якій подається спроба аналізу структурних типів дієслівного присудка та способів його вираження у мові роману М. Стельмаха «Велика рідня». Об’єктом дослідження є прості двоскладні речення у контексті роману, предметом – розгалужена система простих і складених дієслівних присудків
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/18444
Appears in Collections:2023

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
boeva, mamulan.pdf2.08 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.