Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/18339
Title: Особливості тривожності та інтелекту здобувачів вищої освіти
Authors: Черножук, Юрій Григорович
Черножук, Юрий Григорьевич
Chernozhuk, Yuryi Hryhorevych
Дядик, Д. С.
Keywords: тривожність
інтелект
емоційний інтелект
соціальний інтелект
особистість
Issue Date: 2023
Publisher: ФОП Бєлий А. Є.
Citation: Черножук Ю. Г. Особливості тривожності та інтелекту здобувачів вищої освіти / Ю. Г. Черножук, Д. С. Дядик // Психологічний простір особистості в звичайних та надзвичайних умовах сучасності : Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції «Психологія самоздійснення особистості : теорія, досвід, практика» (19–20 травня 2023 р.) / відп. ред. О. П. Саннікова. Одеса : ФОП Бєлий А. Є., 2023. – С. 138-143.
Abstract: У статті на підставі теоретично-емпіричного дослідження уточнені поняття тривожності та інтелекту. досліджено взаємозв’язки між показниками тривожності та інтелекту (вербального, природного, соціального, емоційного), визначено діагностичний інструментарій, що релевантний меті дослідження. Його склали: «Шкала реактивної та особистісної тривожності» Ч. Спілберга (мод. Ю. Ханіна), «Стандартні прогресивні матриці» Дж. Равена, тест структури інтелекту Р. Амтхауера (TSI); методика «Соціальний інтелект» Дж. Гілфорда та М. Саллівен; методика «Діагностика емоційного інтелекту» Н. Холла. Підтверджено існуючу в психології думку, що високий рівень особистісної тривожності призводить до порушення адаптації людини до навколишнього середовища, негативно впливає на актуалізацію здібностей, що входять у структуру соціального та емоційного інтелекту.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/18339
Appears in Collections:Психологічний простір особистості в звичайних та надзвичайних умовах сучасності : Матеріали Всеукр. науково-практ. конф. «Психологія самоздійснення особистості: теорія, досвід, практика» ( 2023 р.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Chernozhuk Yuryi Hryhorevych.pdf2.02 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.