Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/18332
Title: Ціннісні орієнтації студентів технічного та гуманітарного вузів: порівняльний аналіз
Authors: Максименко, Юрий Борисович
Maksymenko, Yurii Borysovych
Максименко, Юрій Борисович
Цебрик, О. М.
Keywords: ціннісні орієнтації
студенти
ВНЗ
цінність
Рокич
технічний ВУЗ
гуманітарний ВУЗ
Issue Date: 2023
Publisher: ФОП Бєлий А. Є.
Citation: Максименко Ю. Б. Ціннісні орієнтації студентів технічного та гуманітарного вузів: порівняльний аналіз / Ю. Б. Максименко, О. М. Цебрик // Психологічний простір особистості в звичайних та надзвичайних умовах сучасності : Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції «Психологія самоздійснення особистості : теорія, досвід, практика» (19–20 травня 2023 р.) / відп. ред. О. П. Саннікова. Одеса : ФОП Бєлий А. Є., 2023. – С. 95-102.
Abstract: Стаття спрямована на вивчення ціннісних орієнтацій студентів технічного та гуманітарного ВНЗ, а також порівняльний аналіз одержаних результатів. Це питання дуже актуальне саме в студентському віці. Завдяки правильному аналізу провідних ціннісних орієнтацій можна спрямувати навчання і діяльність в тому русі, де будуть в максимальній формі використані риси особистості. Завданнями дослідження стало визначення загальних закономірностей у порівняльній характеристиці, а також аналіз відмінностей у пріоритетах студентів різних за спрямованістю навчальних закладів. В статті показано які ціннісні орієнтації є головними для студентів технічного та гуманітарного ВУЗу, і що відходить на другий план. Проведено порівняльний аналіз результатів дослідження. Для дослідження була використано методику М. Рокича «Ціннісні орієнтації особистості». Студенти обох ВУЗів мають однаковий вік. Метою статті є виявити, чим відрізняються пріоритети молоді в залежності від того, який навчальний заклад вони обрали.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/18332
Appears in Collections:Психологічний простір особистості в звичайних та надзвичайних умовах сучасності : Матеріали Всеукр. науково-практ. конф. «Психологія самоздійснення особистості: теорія, досвід, практика» ( 2023 р.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Maksymenko Yurii Borysovych.pdf2.02 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.