Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/18324
Title: Міжособистісні відносини макіавеллістів
Authors: Санникова, Ольга Павловна
Саннікова, Ольга Павлівна
Sannikova, Olha Pavlovna
Єрмошина, О. Ю.
Keywords: макіавеллізм
егоїстичність
агресивність
залежність
підозрілість
Issue Date: 2023
Publisher: ФОП Бєлий А. Є.
Citation: Саннікова О. П. Міжособистісні відносини макіавеллістів / О. П. Саннікова, О. Ю. Єрмошина // Психологічний простір особистості в звичайних та надзвичайних умовах сучасності : Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції «Психологія самоздійснення особистості : теорія, досвід, практика» (19–20 травня 2023 р.) / відп. ред. О. П. Саннікова. Одеса : ФОП Бєлий А. Є., 2023. – С. 52-57.
Abstract: У статті представлено результати дослідження міжособистісних відносин осіб, які схильні і не схильні до макіавеллізму. Макіавеллізм розуміється як риса особистості, до якої входить маніпуляція, обман, цинічний та холодний розрахунок ставлення до інших. 52 людей. Міжособистісні відносини характеризуються різними проявами таких характеристик особистості, як: егоїстичність, агресивність, підозрілість, залежність, схильність або до домінування, або до дружніх контактів тощо. Діагностика макіавеллізму здійснювалася за допомогою методики «школа макіавеллізму», міжособистісні відносини вивчалися поширеною методикою Лірі. Порівнювалися психологічні характеристики, що вивчаються, осіб, які схильні і не схильні до проявів макіавеллізму. Встановлено, що особи з тенденцією до макіавеллізму виявляють схильність до егоїзму, підозрілості та агресивності на відміну від осіб, у яких макіавеллізм слабко виражений. Ключові слова: макіавеллізм, егоїстичність, підозрілість, агресивність, залежність.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/18324
Appears in Collections:Психологічний простір особистості в звичайних та надзвичайних умовах сучасності : Матеріали Всеукр. науково-практ. конф. «Психологія самоздійснення особистості: теорія, досвід, практика» ( 2023 р.)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Sannikova Olha Pavlovna.pdf2.02 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.