Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17936
Title: Діалект у культурі і літературі.Методичні рекомендації до практичних занять та організації самостійної роботи (спеціальність 014 Середня освіта (Українська мова і література), перший (бакалаврський) рівень вищої освіти)
Authors: Євтушина, Тетяна Олександрівна
Yevtushyna, Тetiana Оleksandrivnа
Keywords: методичні рекомендації
практичні заняття
самостійна робота студентів
діалект у культурі
Issue Date: 2023
Publisher: ПНПУ імені К. Д. Ушинського
Citation: Євтушина Т. Діалект у культурі і літературі: методичні рекомендації до проведення практичних занять та організації самостійної роботи (спеціальність 014 Середня освіта (Українська мова і література), перший (бакалаврський) рівень вищої освіти). Одеса : Університет Ушинського, 2023. 85 с.
Abstract: Наповнення методичних рекомендацій відповідає змісту робочої програми вибіркової навчальної дисципліни «Діалект у культурі і літературі» і спрямоване на вироблення в здобувачів вищої освіти відповідних знань, умінь і навичок. Практичні завдання для аудиторних занять і самостійної роботи запропоновано різними варіантами: проблемні, ситуативні, для індивідуальної та групової роботи з використанням говіркового мовлення, шкільних програмових художніх творів та сучасного українського пісенного й художнього дискурсів, інтерпретації вправ із діалектним матеріалом за шкільними підручниками, досліджень науковців-діалектологів, словників, сучасних способів візуалізації, завдання для підготовки мініконференцій та створення відеоблогу. Також запропоновано зразки аналізу діалектних явищ, запитання для самоконтролю, критерії оцінювання, довідковий матеріал, список рекомендованої літератури. Для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Українська мова і література), філологів, діалектологів, викладачів вищих навчальних закладів, учителів-словесників, охочих пізнати говіркове багатоманіття української мови.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17936
Appears in Collections:Кафедра української філології і методики навчання фахових дисциплін

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Yevtushyna Тetiana Оleksandrivnа.pdf2.11 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.