Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17702
Назва: Психологічні чинники харчової поведінки підлітків
Автори: Гордієнко, Ірина Олександрівна
Гордиенко, Ирина Александровна
Hordiienko, Iryna Oleksandrivna
Давидова, К. В.
Ключові слова: образ свого тіла
підлітковий вік
харчова поведінка
самоставлення
незадоволеність власним тілом
Дата публікації: 2023
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Бібліографічний опис: Гордієнко І. О. Психологічні чинники харчової поведінки підлітків / І. О. Гордієнко, К. В. Давидова // Актуальні проблеми життєвого та професійного самоздійснення особистості : Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції «Психологія самоздійснення особистості : теорія, досвід, практика» (19-20 травня 2023 р.) / відп. ред. О. П. Саннікова. Одеса : ФОП Бєлий А. Є., 2023. – С. 28-36.
Короткий огляд (реферат): У цій статті ми досліджуємо психологічні чинники, які можуть впливати на порушення харчової поведінки підлітків. Ці чинники включають емоційний стан, самооцінку, соціальний контекст та культурні фактори. Теоретична і практична значущість статті полягає в тому, що в ній запропоновані технології дослідження особливостей впливу родинних відносин на формування порушень харчової поведінки в підлітків. За методикою визначення особистісних рис констатовано, що показник «самодостатність» має прямий кореляційний зв'язок із низьким рівнем вияву незадоволеності власним тілом (р ≤ 0,643, t ≤ 0,001). Високий рівень незадоволеності власним тілом, у свою чергу, позитивно корелює із низьким рівнем оцінки власної самодостатності (р ≤ - 0,465, t ≤ 0,005).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17702
Розташовується у зібраннях:Актуальні проблеми життєвого та професійного самоздійснення особистості (2023)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Hordiienko, Davydova.pdf3.09 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.