Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17660
Title: Сутність правового виховання в сучасному інформаційному суспільстві
Authors: Тягнирядно, Є. В.
Ноздрова, К. В.
Keywords: правове виховання
сучасне інформаційне суспільство
Issue Date: 2023
Publisher: Кафедра педагогіки Університету Ушинського; Нерубайський академічний ліцей № 1 Нерубайської сільської ради, Одеського району Одеської області
Citation: Тягнирядно Є. В. Сутність правового виховання в сучасному інформаційному суспільстві / Є. В. Тягнирядно, К. В. Ноздрова // Модернізація освітнього процесу в сучасних закладах освіти : збірник наукових праць / редкол. О. Я. Чебикін та ін. – Одеса : Університет Ушинського, 2023. – С. 214-220.
Abstract: Правове виховання, що має в своїй основі природно-правовий тип праворозуміння, у сучасному суспільстві посідає провідне місце та покликане забезпечити конструктивне запобігання й подолання конфліктів на основі консенсусу, досягнення паритетних компромісів між людьми, укріплення солідарності й терпимості у суспільних відносинах, а також між етнічними, національними, соціальними, культурними, релігійними та мовними групами [3, с. 44]. Правове виховання створює сприятливі передумови для формування нових методів, порядків і процедур регулювання й охорони суспільних відносин. Це практично означає утвердження нового статусу права, підвищення поваги до нього [4, с. 189]. Правове виховання має формуватися на ідеалі - ідеалі природного права, який забезпечує довіру суспільства до права. Саме природно-правове розуміння права як регулятора, який формує у членів суспільства світогляд, сприяє визнанню ними цінності та соціальної значущості свободи, гуманізму, демократії, справедливості, толерантності тощо, має лежати в основі правового виховання на сучасному етапі державотворення в Україні. Таким чином, підвищення рівня правового виховання та правової культури населення, що виступає однією з ознак правової держави, повинно відображатися в інформаційному просторі сучасного суспільства.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17660
Appears in Collections:2023

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Tiahnyriadno, Nozdrova.pdf4.78 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.