Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17650
Title: Створення сприятливої психологічної атмосфери на уроках англійської мови
Authors: Ноздрова, Оксана Павлівна
Nozdrova, Oksana Pavlivna
Новікова, Д.
Keywords: урок англійської мови
педагогічне мислення
Освіта. Україна XXI століття
Issue Date: 2023
Publisher: Кафедра педагогіки Університету Ушинського; Нерубайський академічний ліцей № 1 Нерубайської сільської ради, Одеського району Одеської області
Citation: Ноздрова О. П. Створення сприятливої психологічної атмосфери на уроках англійської мови / О. П. Ноздрова, Д. Новікова // Модернізація освітнього процесу в сучасних закладах освіти : збірник наукових праць / редкол. О. Я. Чебикін та ін. – Одеса : Університет Ушинського, 2023. – С. 173-177.
Abstract: Супутником емоційно піднесеного стилю уроку повинен бути гуманізм стосунків учителя та учнів, а також стосунків у середовищі школярів. Вони грунтуються на справедливості, взаємному довір'ї, доброзичливості. Нове педагогічне мислення вимагає внесення в ці стосунки деяких нових елементів. Атмосфера співробітництва вимагає, насамперед, щоб учитель постійно оберігав право учня на власний вибір, право на почуття власної гідності, право вважатися Людиною. В Сухомлинський зазначає, що «через це він мусить навчитися трактувати учня як партнера у спільній діяльності, не нав'язувати йому свою волю, свої погляди, свій спосіб мислення. Обидва вони — суб'єкти своєї діяльності, й кожен із них має свої права, через реалізацію яких іде до відчуття відповідальності за те, що робить. Повага до чужої точки зору є складовою інтелігентності й демократичного світобачення. Мусимо бачити в учневі не "гвинтик" і не "фактор", а творця, здатного самостійно вирішувати свої навчальні проблеми».
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17650
Appears in Collections:2023

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Novikova.pdf4.78 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.