Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17644
Title: Розвиток критичного мислення учнів на уроках історії в умовах війни
Authors: Квасевич, О. І.
Keywords: критичне мислення
урок історії
Issue Date: 2023
Publisher: Кафедра педагогіки Університету Ушинського; Нерубайський академічний ліцей № 1 Нерубайської сільської ради, Одеського району Одеської області
Citation: Квасевич О. І. Розвиток критичного мислення учнів на уроках історії в умовах війни / О. І. Квасевич // Модернізація освітнього процесу в сучасних закладах освіти : збірник наукових праць / редкол. О. Я. Чебикін та ін. – Одеса : Університет Ушинського, 2023. – С. 110-117.
Abstract: Критично читати означає вміти зробити власні висновки, аргументовано оцінити прочитане, спираючись на розуміння й аналіз тексту. Бути критичним під час читання — це розвивати свої вміння зрозуміти будь-який текст. Читаючи навчальний матеріал, ми стикаємось з авторським тлумаченням та думкою. У різних авторів природно будуть різні уподобання, тлумачення та інтерпретації. Ми маємо навчити учнів критично вивчати те, що вони читають, знаходити обмеження, упущення, невідповідності, неточності та аргументи проти положень автора тексту, який вони читають. У процесі навчання ми маємо приділити увагу розвитку в учнів розуміння різних точок зору та дати їм можливість винесення власних суджень на основі прочитаного. Критичне читання - це означає вміти розмірковувати над тим, що зазначено в тексті; що він описує; стиль та структура написання; вид мовлення, що використовується, а також зміст у контексті ваших власних міркувань. Отже, критичне читання й критичне мислення є основою професійного навчання та особистісного розвитку. Адже Україна опинилася на передовій лінії фронту боротьби за європейські людські цінності. Важливу роль у цій боротьбі має освіта взагалі та особливо історична, якій належить особлива роль у формуванні учнівства як свідомих громадян України.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17644
Appears in Collections:2023

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kvasievych.pdf4.78 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.