Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17628
Title: Особливості діяльності класного керівника з батьками
Authors: Ноздрова, Оксана Павлівна
Nozdrova, Oksana Pavlivna
Березовська, К.
Keywords: класний керівник
батьки
школа
Issue Date: 2023
Publisher: Кафедра педагогіки Університету Ушинського; Нерубайський академічний ліцей № 1 Нерубайської сільської ради, Одеського району Одеської області
Citation: Ноздрова О. П. Особливості діяльності класного керівника з батьками / О. П. Ноздрова, К. Березовська // Модернізація освітнього процесу в сучасних закладах освіти : збірник наукових праць / редкол. О. Я. Чебикін та ін. – Одеса : Університет Ушинського, 2023. – С. 150-159.
Abstract: У результаті дослідження було проаналізовано вагоме значення спільної роботи навчального закладу та батьків. Було з’ясовано, що взаємодія школи з батьками створює позитивні наслідки, встановлюються довірливі стосунки між вчителем та учнями, кількість скарг щодо діяльності навчального процесу зменшується, а діяльність шкільних та позашкільних заходах зростає. Батьки, у свою чергу, неодмінно повинні відвідувати батьківські збори, обмінюватися своїми думками, пропозиціями щодо покращення співпраці школи та батьків. Школа повинна прагнути до об’єднання зусиль щодо успішного навчання, виховання та розвитку вихованців. Тому що не лише навчальний заклад допомагає сім’ї у вихованні дітей, а й батьки повинні допомагати школі. Педагогічні колективи шкіл володіють значним психолого-педагогічним потенціалом, завдяки якому можуть надати батькам суттєву допомогу у вихованні дітей та допомогти встановленню адекватних взаємин між дорослими і дітьми. Отже, співпраця родини і школи має ґрунтуватися на взаємоповазі, рівноправному партнерстві. Педагогічний колектив та колектив батьків – це має бути єдиний організм, об’єднаний спільною метою, гуманними стосунками та високою відповідальністю.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17628
Appears in Collections:2023

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Berezovska.pdf4.78 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.