Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17611
Назва: Геноцид як соціокультурне явище
Автори: Либо, Марія Володимирівна
Борінштейн, Євген Руславович
Боринштейн, Евгений Руславович
Borinshteyn, Yevgen Ruslavovych
Ключові слова: геноцид
Голодомор
Голокост
геноцид вірмен
Дата публікації: 2023
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Бібліографічний опис: Либо М. В. Геноцид як соціокультурне явище / Марія Володимирівна Либо, Євген Руславович Борінштейн // Освіта та соціалізація особистості : матеріали ХІ Інтернет-конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених. (Одеса, 20-21 квітня 2023 р.) / оргком. : А. В. Красножон, О. А. Копусь, Г. В. Музиченко, Є. В. Борінштейн. – Одеса : Університет Ушинського, 2023. – С. 46-49.
Короткий огляд (реферат): Голодомор мав тривалий вплив на Україну, не лише з точки зору величезних людських страждань, але й на демографічну, соціальну та культурну структуру країни. Підсумовуючи, можна стверджувати, що геноцид є жахливим свідченням людської жорстокості та руйнівних наслідків, які він має для суспільства. Як соціокультурне явище геноцид демонструє глибокий вплив цілеспрямованого насильства на окремих осіб, спільноти та колективну ідентичність групи. Розуміння геноциду як соціокультурного явища дає нам змогу досліджувати його причини, наслідки та складну взаємодію історичних, політичних і соціальних факторів, які сприяють його виникненню. Досліджуючи конкретні приклади, такі як Голокост, Голодомор та геноцид вірмен, ми стаємо свідками навмисного знищення життів та культурної спадщини конкретних національностей. Покарання за геноцид залишається складним завданням в наші дні. Ще важчим залишається завдання запобігання геноциду.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17611
Розташовується у зібраннях:Освіта та соціалізація особистості (2023)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Lybo, Borinshteyn.pdf1.82 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.