Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17572
Назва: Соціально-психологічні аспекти впливу соціальних мереж на українське суспільство під час війни
Автори: Шелест, А. Л.
Ключові слова: соціальна мережі
пропаганда
соціальна медіа
психологічний вплив на суспільство
Дата публікації: 2023
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Бібліографічний опис: Шелест А. Л. Соціально-психологічні аспекти впливу соціальних мереж на українське суспільство під час війни / А. Л. Шелест // Концепти соціокультурної трансформації сучасного суспільства : матеріали V Міжнародної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених (Одеса, 25-26 травня 2023 р.) / Південноукр. нац. пед. ун-т ім. К. Д. Ушинського, кафедра філософії, соціології та менеджменту соціокультурної діяльності; [О. М. Єременко, М. В. Пальчинська (рец.)]. - Одеса: ПНПУ імені К. Д. Ушинського, 2023. – С. 104-108.
Короткий огляд (реферат): Вплив соціальних мереж на суспільство під час війни виходить за межі поширення інформації та пропаганди. Вони також мають соціальні та психологічні наслідки, які можуть по-різному формувати ставлення, поведінку та сприйняття людей. Соціальні мережі можуть мати позитивний та негативний вплив на емоційний стан і психологічний вплив людей під час війни. З одного боку, соціальні медіа можуть забезпечити відчуття зв'язку, підтримки та солідарності між людьми, дозволяючи їм ділитися своїм досвідом та емоціями, а також шукати підтримки в інших. З іншого боку, доступ до графічних зображень, відео та історій про війну в соціальних мережах може також викликати страждання, тривогу і травму, особливо у тих, хто має пряме чи опосередковане відношення до конфлікту. Соціальні медіа можуть використовуватися як платформа для поширення мови ненависті, дискримінації та стигматизації під час війни. Групи або окремі особи, залучені до конфлікту, можуть використовувати соціальні мережі для поширення принизливих повідомлень, дегуманізації опонентів або поширення дискримінаційних наративів проти певних груп. Це може сприяти ескалації напруженості, загострювати існуючі образи та увічнювати стереотипи й упередження, що призводить до посилення соціальної та психологічної напруги в суспільстві.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17572
Розташовується у зібраннях:Концепти соціокультурної трансформації сучасного суспільства (2023)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Shelest A..pdf2.49 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.