Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17571
Назва: Свобода або смерть, як екзистенційна проблема в умовах воєнного часу
Автори: Семенов, Ігор Сергійович
Борінштейн, Євген Руславович
Borinshteyn, Yevgen Ruslavovych
Боринштейн, Евгений Руславович
Ключові слова: екзистенціалізм
свобода або смерть
феномен людського життя
війна
інтерпретація свободи волі
Дата публікації: 2023
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Бібліографічний опис: Семенов І. С. Свобода або смерть, як екзистенційна проблема в умовах воєнного часу / І. С. Семенов, Є. Р. Борінштейн // Концепти соціокультурної трансформації сучасного суспільства : матеріали V Міжнародної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених (Одеса, 25-26 травня 2023 р.) / Південноукр. нац. пед. ун-т ім. К. Д. Ушинського, кафедра філософії, соціології та менеджменту соціокультурної діяльності; [О. М. Єременко, М. В. Пальчинська (рец.)]. - Одеса: ПНПУ імені К. Д. Ушинського, 2023. – С. 102-104.
Короткий огляд (реферат): Екзистенціалізм – це різновид філософської думки, яка експлікується в рамках людського життя і визначає становище в ньому людини, переглядаючи поняття свободи і смерті з погляду існування (екзистенції), при якій людина абстрагуючись від власної індивідуальності, осмислює буття поза своїм існуванням. Людина сама створює своє майбутнє за допомогою свого вільного вибору, за яким слідує відповідальність перед самою собою та людством. Неминучий вибір – фундаментальне судження екзистенціалізму. Уникнення цього судження і спроба «підміни» поняття свободи – це спосіб уникнення усвідомлення того, що особистість абсолютно вільна і сама вибирає своє існування.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17571
Розташовується у зібраннях:Концепти соціокультурної трансформації сучасного суспільства (2023)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Semenov.pdf2.49 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.