Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17334
Назва: Календарні обряди в операх М. Лисенка «Утоплена» та «Різдвяна ніч»
Автори: Батракова, Е.
Ключові слова: Лисенко М. В.
опера «Утоплена»
опера «Різдвяна ніч»
народні обряди
календарні обряди
Дата публікації: 2023
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Бібліографічний опис: Батракова Е. Календарні обряди в операх М. Лисенка «Утоплена» та «Різдвяна ніч» / Е. Батракова // Історичний досвід і сучасність : Матеріали XХІХ наукової конференції здобувачів вищої освіти. Тези доповідей / Відп. ред. В. М. Букач. – Вип. 44. – Одеса : ПНПУ, 2023. – C. 33-37.
Короткий огляд (реферат): В операх «Утоплена» та «Різдвяна ніч» народні обряди, пов’язані з різдвяними святами та купальськими традиціями стають ключовими для відображення характерних народних звичаїв. На традиціях святкування, народних повір’ях вибудовується музикально-драматургічна лінія цих опер.М. В. Лисенку справді вдалося відтворити у музиці дух українського народу з усією його пишністю та різнобарв’ям. Також він зумів вдало відтворити сутність народних обрядів та традицій, що посприяло збереженню їх у свідомості сучасної української нації. Він вдало поєднав буденність з обрядовістю, передаючи таким чином усі спектри відносин головних героїв, які у свою чергу є представниками різних верств українського народу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17334
Розташовується у зібраннях:Випуск 44

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Batrakova.pdf202.28 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.