Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17304
Title: Світоглядні координати та функціональна роль естетичного виховання молоді на сучасному етапі розвитку мистецької освіти
Authors: Гетманець, Наталя Юріївна
Гетманец, Наталья Юрьевна
Hetmanets, Natalia
Keywords: світоглядні координати
естетичне виховання молоді
мистецька освіта
Issue Date: 2022
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Citation: Гетманець Н. Ю. Світоглядні координати та функціональна роль естетичного виховання молоді на сучасному етапі розвитку мистецької освіти / Н. Ю. Гетьманець // Музична та хореографічна освіта в контексті культурного розвитку суспільства: матеріали і тези VІІI Міжнародної конференції молодих учених та студентів (Одеса 14-15 жовтня 2022 р.). – Т. 2. – Одеса: ПНПУ імені К. Д. Ушинського, 2022. – С. 82-85.
Abstract: Сучасний етап демократичного європейського розвитку українського суспільства спрямовано на розв’язання актуальних проблем становлення особистості та формування її суспільної свідомості, здатності сприймати, розуміти та примножувати цінності духовної культури, тобто – на формування цілісного світогляду. У їхньому вирішенні суттєве місце належить питанням, пов’язаним із залученням молоді до світу прекрасного, набуттям нею досвіду творчого освоєння та використання естетичних цінностей. Звідси пріоритетного характеру набувають завдання ефективної організації естетичного виховання молоді, використання на практиці найважливіших форм і засобів впливу на її естетичну свідомість і поведінку. Актуальність дослідження посилюється концентрацією дослідницької уваги вчених (митців, педагогів, фахівців з методології мистецької освіти) на потенціалі екстраполяції«класичної» проблематики естетики, зокрема – структури естетичної свідомості– у контекст проблеми виховання молоді засобами мистецтва.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17304
Appears in Collections:Музична та хореографічна освіта в контексті культурного розвитку суспільства (2022) Т. 2.

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Hetmanets.pdf2.27 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.