Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17187
Title: Методичні рекомендації щодо виконання практичних та самостійних завдань з композиції до дисципліни «Теорія і практика графіки»
Authors: Туляєв, Володимир Володимирович
Tulayev, Volodymyr Volodymyrovych
Keywords: практикум
практика графіки
теорія графіки
Issue Date: 2023
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Citation: Туляєв В. В. Методичні рекомендації щодо виконання практичних та самостійних завдань з композиції до дисципліни «Теорія і практика графіки» для здобувачів вищої освіти 3 року навчання за першим (бакалаврським) рівнем зі спеціальності 015 Професійна освіта (Дизайн). Одеса : Університет Ушинського, 2023. 32 с.
Abstract: В умовах сучасного суспільства з'явилися нові технології та матеріали, технічні нововведення, які привели до появи неочікуваних вимог до особистості фахівців, працюючих у сфері художньої діяльності. Результатом цього є гостра необхідність у підготовці студентів художньо-графічних факультетів до оволодіння специфікою композиції на сучасному рівні, а також виховання творчої особистості, здатної знаходити нестандартні рішення, підготовленої до праці у ринкових умовах. Особливістю багатопланового поняття «композиція» та засобів її створення зумовлює актуальність подальшого розвитку структурованої системи викладання теоретичних основ предмета «Теорія та практика графіки» з урахуванням універсальності використання засобів композиції у всіх видах мистецтва та дизайнерських розробках. Поряд із набуттям знань і вмінь з композиції важливо при викладанні цього предмету знайомити студентів з різноманітними вузькими професіями дизайну і надати можливість спробувати власні сили у вирішенні творчих завдань професійного рівня. Тому розроблені тематичні завдання спрямовані на професійну орієнтацію студентів, зокрема, введення їх у специфіку вузьких дизайнерських професій. Крім того, практикум передбачає можливість паралельного вивчення двох предметів – композиції і комп'ютерної графіки, що відкриває нові перспективи у навчанні та розвитку особистості студентів. Композиція є по суті універсальним засобом, об’єднуючим усі види мистецтва, здатним гармонійно поєднувати різноманітні навчальні цілі й завдання. Відповідно мета навчання композиції полягає у формуванні у студентів знань теоретичних основ композиції та вмінь застосовувати їх на практиці у різних видах мистецтва, а також вихованні у них особистісно-ціннісного ставлення до мистецтва та навколишнього світу, розвитку художньо-образного мислення, художніх смаків та здібностей, творчого потенціалу, сприянні у самореалізації особистості.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/17187
Appears in Collections:Кафедра технологічної і професійної освіти

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Tuliaiev 2023.pdf1.93 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.