Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16965
Назва: Гендерна рівність в ісламі крізь призму феміністичної герменевтики
Автори: Світлицька, Віолета Романівна
Svitlytska, V.
Ключові слова: гендерна рівність
герменевтика
іслам
мусульмани
мусульманська жінка
сімейне життя мусульманок
Коран
Дата публікації: 2022
Видавництво: Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ
Бібліографічний опис: Світлицька В. Р. Гендерна рівність в ісламі крізь призму феміністичної герменевтики. Соціально-гуманітарні виміри правової держави: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції (м. Дніпро, 27 жовтня 2022 р.) / В. Р. Світлицька. - Дніпро: Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ, 2022. - С.191-193.
Короткий огляд (реферат): Іслам – друга за кількістю вірян релігія, яка об’єднує більше 1,5 млрд людей у світі. Переважно вони мешкають в Азії та Північній Африці. Протягом останніх двох десятиліть мусульманська громада збільшилася в США й країнах Європи – не тільки внаслідок міграційних процесів, а й за рахунок місцевих новонавернених, серед яких значна частка жінок. У стереотипному сприйнятті багатьох європейців Коран накладає на мусульманок лише численні обмеження їх волі. Однак це занадто поверхове бачення, адже Коран у ряді питань стає на захист жінок. У статті авторка розглядає питання стосовно гендерної рівності в ісламі крізь призму феміністичної герменевтики.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16965
Розташовується у зібраннях:Кафедра філософії, соціології та менеджменту соціокультурної діяльності

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Svitlytska.pdf5.05 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.