Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16856
Title: Методологічні аспекти наукового пошуку і творчості. Змістовий модуль 1. Наука і творчість у царині філософського осмислення: конспект лекцій (для здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти)
Authors: Петінова, Оксана Борисівна
Petinova, Oksana Borysivna
Keywords: науковий пошук
методологічні аспекти пошуку і творчості
філософське осмислення
ознаки науки
історичні етапи розвитку науки
феномен творчості
людське існування
наука як підсистема культури
функції наукового знання
неокантіантво
концепції методів наукового пізнання
Issue Date: 2023
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Citation: Петінова О. Б. Методологічні аспекти наукового пошуку і творчості. Змістовий модуль 1. Наука і творчість у царині філософського осмислення : конспект лекцій (для здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти) / О. Б. Петінова. - Одеса: ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», 2023. - 67 с.
Abstract: Сучасна наука досліджує не лише конкретні проблеми своєї галузі знання, але й звертається до методологічних та філософських проблем, прагне зрозуміти природу самої пізнавальної діяльності та форм наукового знання, що є необхідним для усвідомлення перспектив розвитку науки, до якої належить вчений, вміння виокремлювати інтегральні проблеми в системі інших галузей знань, розуміння можливостей розвитку методологічного та понятійного апарату у зв’язку з сучасними підходами. Конспект лекцій призначений для здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти спеціальності 033 Філософія. Укладений відповідно до робочої програми навчальної дисципліни «Методологічні аспекти наукового пошуку і творчості» ОНП Філософія. Включає три теми: Тема 1. Наука та творчість в культурі сучасної цивілізації; Тема 2. Філософія науки як інтегративне знання та методологія пізнання; Тема 3. Методологія та методи наукового пізнання.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16856
Appears in Collections:Кафедра філософії, соціології та менеджменту соціокультурної діяльності

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Petinova Oksana Borysivna.pdf964.92 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.