Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16749
Title: Системне формування електронних інформаційних ресурсів в державній науково-технічній бібліотеці України
Authors: Москаленко, О. О.
Keywords: Державна науково-технічна бібліотека України
електронні інформаційні ресурси
бази даних
електронна бібліотека
електронний каталог
науково-технічна інформація
повнотекстові бази даних
комплектування фонду
дистанційний доступ
Issue Date: 2023
Publisher: Державний заклад "Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського"
Citation: Москаленко О. О. Системне формування електронних інформаційних ресурсів в державній науково-технічній бібліотеці України / О. О. Москаленко // Бібліотека у сучасному інформаційному просторі: проблеми та перспективи (до 100-річчя бібліотеки Університету Ушинського) : тези доповідей Всеукраїнської науково-практичної бібліотечної конференції (17 листопада 2022 р., м. Одеса) / упоряд. О. П. Спасскова, І. В. Панченко, О. А. Максим. – Одеса : Південноукр. нац. пед. ун-т ім. К. Д. Ушинського, 2023. – С. 122-125.
Abstract: В наш час питання створення електронних інформаційних ресурсів (далі ЕІР), в тому числі електронних бібліотек (далі ЕБ), надання дистанційного доступу до них є для бібліотечної галузі одним з ключових питань. ЕІР стають невід’ємною частиною бібліотечних фондів та беззаперечно мають істотні переваги у порівнянні з традиційними в сучасних умовах. Державна науково-технічна бібліотека України (далі ДНТБ України) протягом останніх десятиріч формує комплексну систему створення, збереження та використання повнотекстових документів і метаданих науково-технічного спрямування в електронному форматі. Головною метою цієї діяльності є створення повнотекстового електронного ресурсу науково-технічної інформації та надання рівного доступу до нього всіх користувачів, незалежно від їх статусу та місцезнаходження. В теперішній час доступ до повнотекстових електронних ресурсів ДНТБ України можливий лише в локальній мережі бібліотеки та за допомогою сервісу електронної доставки документів, тому ця діяльність потребує подальшого розвитку з метою створення повноцінної електронної бібліотеки.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16749
Appears in Collections:Бібліотека у сучасному інформаційному просторі: проблеми та перспективи (до 100-річчя бібліотеки Університету Ушинського)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Moskalenko.pdf2.63 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.