Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16688
Title: Університетська бібліотека як осередок діджиталізації освітнього процесу
Authors: Візнюк, Валентина Василівна
Vizniuk, Valentyna Vasylivna
Keywords: діджиталізація освітнього процесу
освітньо-наукова діяльність університету
цифрові технології
форми і методи роботи
репозитарій
бібліотечні послуги
електронний каталог
оцифрування книг
Issue Date: 2023
Publisher: Державний заклад "Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського"
Citation: Візнюк В. В. Університетська бібліотека як осередок діджиталізації освітнього процесу / В. В. Візнюк // Бібліотека у сучасному інформаційному просторі: проблеми та перспективи (до 100-річчя бібліотеки Університету Ушинського) : тези доповідей Всеукраїнської науково-практичної бібліотечної конференції (17 листопада 2022 р., м. Одеса) / упоряд. О. П. Спасскова, І. В. Панченко, О. А. Максим. – Одеса : Південноукр. нац. пед. ун-т ім. К. Д. Ушинського, 2023. – С. 8-11.
Abstract: В Університеті Ушинського діджітал технології застосовуються для підтримки політики академічної доброчесності, а саме письмові академічні роботи перевіряються спеціальною програмою для порівняння тестів. Бібліотека Університету Ушинського є адміністратором таких спеціальних програм. Цей процес вимагає від бібліотекарів надання консультацій для студентів і наукових керівників щодо правильності цитування, оформлення посилань на першоджерела та інтерпретації звітів подібності. Нині для бібліотекарів звичним є проведення онлайн-екскурсій та семінарів із різних тематик для студентів і викладачів синхронному форматі із використанням відеозв’язку. Таким чином, незважаючи на те, що дуже швидкий рух технологій та динамічні потреби користувачів перетворюють основні бібліотечні послуги в цифровий формат, відмітимо, що в цих умовах діджітал-технології не замінюють бібліотекаря, а тільки його доповнюють. Отже, нині 100-річна бібліотека Університету Ушинського є не тільки важливою діджітал-ланкою для освітньо-наукової діяльності університету, а й стає культурним осередком для студентських заходів із відкритими фондами і привітливими бібліотекарами.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16688
Appears in Collections:Бібліотека у сучасному інформаційному просторі: проблеми та перспективи (до 100-річчя бібліотеки Університету Ушинського)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Vizniuk Valentyna Vasylivna.pdf2.65 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.