Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16675
Title: Психологічна спадщина К. Д. Ушинського у зв’язку з ювілеєм Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського
Authors: Снігур, Л. А.
Snihur, L.
Keywords: психологічна спадщина К. Д. Ушинського
Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського
людина
існування людини
Issue Date: 2017
Publisher: Видавничий дім «Гельветика»
Citation: Снігур Л. А. Психологічна спадщина К. Д. Ушинського у зв’язку з ювілеєм Південноукраїнського національного педагогічного університету імені К. Д. Ушинського / Л. А. Снігур // Глобальні виклики педагогічної освіти в університетському просторі : матеріали ІІІ Міжнародного Конгресу (м. Одеса, 18-21 травня 2017 р.) / Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського. – Одеса: Видавничий дім «Гельветика», 2017. – С.115-116.
Abstract: Важливим є його розуміння духовності і «механізмів» її передання від покоління до покоління. К. Д. Ушинський уважав, що ідея міститься в понятті, зберігається в поколіннях і тим самим через слово народу успадковується духовність його предків. «Ідея і слово – це могутні засоби, які вносяться духом... Ідеями живиться дух і в них відбувається його розвиток, який не обмежується земним життям, інакше самий розвиток духу – вищий процес у природі був би чимось безцільним і не необхідним... слово, добуте в розсудковому процесі нашими віддаленими предками, перероблене в свідомості наших дідів і отців, зі всіма наслідками своєї свідомості і багатовікової переробки в тисячах поколінь, сягає наших нащадків і пробуджує в них поняття, ідеї, почуття, які створювали і розвивали це слово.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16675
Appears in Collections:Глобальні виклики педагогічної освіти в університетському просторі (2017)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Snihur.pdf9.87 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.