Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16648
Title: Застосування технології мобільного навчання в процесі формувального оцінювання майбутніх учителів математики
Authors: Тумбрукакі, Алла Валеріївна
Тумбрукаки, Алла Валерьевна
Tumbrukaki, Alla Valeriivna
Keywords: технології мобільного навчання
оцінювання майбутніх учителів математики
мобільне навчання
інноваційні технології
цифрові інструменти на уроках математики
Issue Date: 2022
Publisher: Вид-во "Ранок"
Citation: Тумбрукакі А. В. Застосування технології мобільного навчання в процесі формувального оцінювання майбутніх учителів математики / А. В. Тумбрукакі // Наступність у навчанні математики в умовах реформи загальної середньої освіти: реалії та перспективи: збірник наукових праць за матеріалами Всеукраїнської науково-практичної конференції, 26–28 грудня 2022 р. / Міністерство освіти і науки України, ДЗ «ПНПУ імені К. Д. Ушинського» [та ін.]. – Харків : Вид-во «Ранок», 2022. – С. 97-98.
Abstract: Використання інноваційних технологій та ІКТ дозволяє покращити якість навчання, зокрема, оцінювання навчальних досягнень здобувачів середньої та вищої освіти. Однією з технологій мобільного навчання, застосування якої може підвищити ефективність оцінювання, є BYOD-технологія (BringYourOwnDevice – «принеси свій власний пристрій»), суть якої полягає в тому, що в ролі засобів навчання учні можуть використовувати свої власні мобільні пристрої: мобільні телефони, смартфони, планшети тощо. Незважаючи на певні труднощі щодо використання мобільних пристроїв на заняттях, слід зазначити, що в багатьох випадках їх залучення у навчальний процес є, у сучасних реаліях, чи не єдиною можливістю комунікації між учнем та вчителем, викладачем та студентом.Серед найбільш результативних задля формуючого оцінювання слід виділити такі цифрові інструменти: Quizizz – дозволяє проводити процес навчання у формі ігор, вікторин, змагань, тестування, відслідковувати результати кожного учасника; GoogleForm – інструмент для створення анкет, вікторин та тестів; Classtime – онлайн-сервіс для проведення опитувань під час заняття в аудиторії, а також для самоперевірки знань студентів Kahoot – ця платформа може бути використаною для проведення різних тестів та опитувань під час заняття, а також для дистанційного навчання. Вказані цифрові інструменти слід використовувати на уроках математики в залежності від вікових особливостей учнів та систематично застосовувати в процесі навчання у початковій, основній та вищій школах, що сприятиме реалізації принципу наступності у навчанні математики між різними рівнями освіти.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16648
Appears in Collections:Наступність у навчанні математики в умовах реформи загальної середньої освіти: реалії та перспективи (2022)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Тumbrukaki Alla Valeriivna.pdf2.68 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.