Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16535
Title: Виїзд і життя українців за кордоном під час війни
Authors: Швайка, В.
Keywords: війна в Україні
українці за кордоном під час війни
міграції українців
причини міграції українців
Issue Date: 2023
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Аньхойський університет фінансів та економіки
Citation: Швайка В. Виїзд і життя українців за кордоном під час війни / В. Швайка // Південноукраїнські наукові студії : Програма та матеріали V Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів та молодих вчених із міжнародною участю [«Південноукраїнські наукові студії»], (Одеса, 14-15 грудня, 2022 р.) / наук. ред. та уклад. О. Б. Петінова. – Одеса, 2023. – С. 199-202.
Abstract: Вимушений переїзд – це завжди складно. Повномасштабна війна в Україні так чи інакше зачепила кожного й кожну. Навіть ті, хто давно виїхали з нашої країни, не залишаються осторонь загальнонаціональної біди, регулярно надсилають гуманітарні вантажі на Батьківщину та ведуть активну боротьбу на інформаційному фронті. Зазвичай, причиною міграції українців був матеріальний аспект і прагнення до покращення умов життя. На жаль, народ із більшою інтенсивністю почав мігрувати, коли відбулося вторгнення росії на територію України, вже не через прибуток, а задля збереження життя. Зараз наша країна знаходиться у скрутному становищі через те, що велика кількість людей виїхали за її межі. Народ хвилюють різножанрові запитання: «Правила перетину кордону у військовий час?», «Як до мене будуть ставитись українці, які залишились?», «Хто може виїхати з України?», «Який рівень проживання за кордоном?», «Чи зможу я повернутися назад і як скоро це відбудеться?".
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16535
Appears in Collections:Південноукраїнські наукові студії (2023)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Shvayka.pdf296.91 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.