Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16534
Title: «Людина поза суспільством — чи бог, чи звір». Арістотель
Authors: Попович, Елеонора
Keywords: висловлювання Аристотеля
Взаємодія людини з суспільством
біосоціальна істоту
комфортність
депресія
Issue Date: 2023
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Аньхойський університет фінансів та економіки
Citation: Попович Е. «Людина поза суспільством — чи бог, чи звір». Арістотель / Е. Попович // Південноукраїнські наукові студії : Програма та матеріали V Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів та молодих вчених із міжнародною участю [«Південноукраїнські наукові студії»], (Одеса, 14-15 грудня, 2022 р.) / наук. ред. та уклад. О. Б. Петінова. – Одеса, 2023. – С. 195-199.
Abstract: У своєму висловлюванні давньогрецький філософ Аристотель порушує питання важливості взаємодії людини з суспільством. Трактувати цю думку можна так: якщо людина з якихось причин відокремлена від суспільства, вона стає істотою, зовсім чужою для інших людей. Або людина почувається комфортно, вдосконалюється і пізнає світ. Якщо розглядати людину, як біосоціальну істоту, яка пов'язана з суспільством міцними узами, завдяки якому вона розвивається і стає особистістю, а разом з цим і набуває своєї власної індивідуальності. Хоч би як звучало примітивно, але людина не може прожити без суспільства, як і суспільство без людини. Суспільство несе в собі посилання до знань, заклику до розуму та прояву волі. У цьому сконцентровані сутність буття людини. Всі ці вроджені та набуті навички і відрізняють людину розумну від тварини. Саме особистість характеризує людину як громадського члена. Але щоб правильно відповісти на це питання, необхідно розібратися що таке «суспільство» та «людина».
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16534
Appears in Collections:Південноукраїнські наукові студії (2023)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Popovich.pdf307.3 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.