Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16533
Title: «Найстрашніше, що може статися з людиною, - це якщо боги позбавлять її покарання». Сократ
Authors: Остропальченко, Каріна
Keywords: висловлювання Сократа
моральна свобода
страждання та біль
покарання людини
Issue Date: 2023
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Аньхойський університет фінансів та економіки
Citation: Остропальченко К. «Найстрашніше, що може статися з людиною, - це якщо боги позбавлять її покарання». Сократ / Остропальченко К. // Південноукраїнські наукові студії : Програма та матеріали V Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів та молодих вчених із міжнародною участю [«Південноукраїнські наукові студії»], (Одеса, 14-15 грудня, 2022 р.) / наук. ред. та уклад. О. Б. Петінова. – Одеса, 2023. – С. 192-195.
Abstract: На думку автора статті вислів античного філософа Сократа: «Найстрашніше, що може статися з людиною, - це якщо боги позбавлять її покарання» є вірним лише частково. Автор вважає,, що за наявністю покарання в людині дійсно виховується тяжіння до порядку, а не до хаосу, але саме причиною цього тяжіння є не самий факт покарання, а страх який викликають можливі страждання та біль. При цьому, страх може обмежити людину, але він не повинен керувати нею. Саме сильні принципи, обов’язки можуть стати справжніми двигунами моральних дій.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16533
Appears in Collections:Південноукраїнські наукові студії (2023)

Files in This Item:
File SizeFormat 
Ostropalchenko .pdf306.74 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.