Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16524
Title: Культурно-дозвіллєва діяльність Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки: виклики сьогодення
Authors: Тюска, В.
Keywords: культурно-дозвіллєва діяльність
дозвілля
соціокультурна ситуація
Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека
Issue Date: 2023
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Аньхойський університет фінансів та економіки
Citation: Тюска В. Культурно-дозвіллєва діяльність Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки: виклики сьогодення / В. Тюска // Південноукраїнські наукові студії : Програма та матеріали V Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів та молодих вчених із міжнародною участю [«Південноукраїнські наукові студії»], (Одеса, 14-15 грудня, 2022 р.) / наук. ред. та уклад. О. Б. Петінова. – Одеса, 2023. – С. 161-165.
Abstract: Культурно-дозвіллєва діяльність має свої, притаманні лише їй характерні риси. Здійснюється вона здебільшого у вільний (дозвіллєвий) час, відрізняється свободою вибору, добровільністю, активністю, ініціативою різних соціальних груп та особистостей. Феномен культурно-дозвіллєвої діяльності на Рівненщині, який в своєрідній формі відобразив ряд глобальних соціально-економічних та соціокультурних тенденцій ХХІ століття, привертає увагу багатьох вчених. Це призвело до зростання соціального значення дозвілля, яке стало необхідною частиною життя людини в умовах психічних і фізичних перенавантажень. Дозвілля традиційно є однією з найважливіших сфер життєдіяльності людства. Трансформації усіх сторін життя українського суспільства привели до зміни соціокультурної ситуації в області дозвілля. Культура відіграє домінантну роль у формуванні світогляду населення, його способу життя, визначає людську поведінку та повсякденні практики. Сфера культури та дозвілля впливає на особистісні пріоритети населення.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16524
Appears in Collections:Південноукраїнські наукові студії (2023)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Tyuska.pdf307.63 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.