Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16496
Title: Корекція сукцесивних порушень у дітей з затримкою психічного розвитку засобами хореографії
Authors: Борисьонок, Тетяна
Keywords: сукцецивні порушення у дітей
уукцесивні функції
затримка психічного розвитку
інтелектуальна діяльність
корекційного навчання
діти з особливими потребами
навчання дітей з особливими потребами
хореографічні заняття
Issue Date: 2023
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Аньхойський університет фінансів та економіки
Citation: Борисьонок Т. Корекція сукцесивних порушень у дітей з затримкою психічного розвитку засобами хореографії / Т. Борисьонок // Південноукраїнські наукові студії : Програма та матеріали V Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів та молодих вчених із міжнародною участю [«Південноукраїнські наукові студії»], (Одеса, 14-15 грудня, 2022 р.) / наук. ред. та уклад. О. Б. Петінова. – Одеса, 2023. – С. 100-104.
Abstract: Сукцесивна несформованість є однією з особливостей дітей із затримкою психічного розвитку. Тобто відставання у розвитку сукцесивних функцій, які відповідають у нашому головному мозку за створення послідовностей (ланцюжків) та їх запам’ятовування. Розглянеуто визначення поняття «затримка психічного розвитку» та психолого-педагогічні особливості таких дітей. Корекційна робота є запорукою успішного розвитку дитини з затримкою психічного розвитку. Одним з ефективних напрямів роботи з такими дітьми є хореографія. Вона дозволяє впливати на широкий спектр порушень, формуючи якісно нові моделі або коригуючи ті, що вже склалися. Також хореографія включає дітей у процес емоційно, що дозволяє їм концентруватися в моменті заняття та отримувати задоволення від діяльності.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16496
Appears in Collections:Південноукраїнські наукові студії (2023)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Borisyonok.pdf300.17 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.