Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16467
Title: Ризики соціального суб’єкту в умовах трансформацій глобального простору
Authors: Парадюк, Олена Олександрівна
Парадюк, Елена Александровна
Paradiuk, Olena Oleksandrivna
Keywords: соціальний простір
глобальний простір
суб'єкт суспільства
нестабільне суспільство
високий ризик
соціальний суб'єкті суспільства
Issue Date: 2023
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Аньхойський університет фінансів та економіки
Citation: Парадюк О. О. Ризики соціального суб’єкту в умовах трансформацій глобального простору / О. О. Парадюк // Південноукраїнські наукові студії : Програма та матеріали V Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів та молодих вчених із міжнародною участю [«Південноукраїнські наукові студії»], (Одеса, 14-15 грудня, 2022 р.) / наук. ред. та уклад. О. Б. Петінова. – Одеса, 2023. – С. 47-51.
Abstract: В умовах технологічного та технічного розвитку територія у сенсі традиційного почуття географічно ідентифікованого місцезнаходження більше не становить всього «соціального простору», в якому відбувається діяльність людини, груп та спільнот як суб'єктів суспільства. У цьому сенсі глобалізація відноситься до поширення нових різноманітних форм поза-територіальної соціальної діяльності соціальних суб'єктів. Тобто технологічний та технічний революційний прорив, екологічна ситуація і ризикогенна глобальна динаміка розвитку політичних та економічних елементів та інститутів суспільства вирівняли соціальних суб'єктів у різних галузях Земної кулі в плані їх рівності перед різними ризиками, що народжуються та існують у сучасному нестабільному суспільстві. В результаті сучасний соціальний простір стає простором високого ризику. У цьому соціальному просторі високого ризику існування практично кожного соціального суб'єкта стає – як індивідуального, так і колективного – все більш схильне до ризику. У свою чергу, не тільки існування практично кожного суб'єкта стає ризикогенним, а й самі суб'єкти активно провокують появу різних ризиків, намагаючись вижити у нетрях «суспільства ризику».
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16467
Appears in Collections:Південноукраїнські наукові студії (2023)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Paradiuk Olena Oleksandrivna.pdf306.21 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.