Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16460
Title: Роль субкультур в сучасному українському суспільстві
Authors: Даниленко, А. В.
Keywords: субкультура
молодіжна субкультура
молодіжна контркультура
хіпі
панки
готи
фріки
емо
суспільнакультура
Issue Date: 2023
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Аньхойський університет фінансів та економіки
Citation: Даниленко А. В. Роль субкультур в сучасному українському суспільстві / А. В. Даниленко // Південноукраїнські наукові студії : Програма та матеріали V Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів та молодих вчених із міжнародною участю [«Південноукраїнські наукові студії»], (Одеса, 14-15 грудня, 2022 р.) / наук. ред. та уклад. О. Б. Петінова. – Одеса, 2023. – С. 32-35.
Abstract: Сучасна молодіжна субкультурна арена включає, в основному, різноманітні глобально поширені стилі і формації. Хоча більшість з них представлені як на Заході, так і в межах України, все ж таки субкультурне молодіжне середовище набуває визначеної, хоча і не завжди явної специфіки. Особливо цікаві в цьому плані неформали, які є складною взаємодією різних, часто зовні легко впізнаних, видовищних молодіжних напрямів, рухів і стилів. Сучасні неформальні групи України – це аналоги «класичних» субкультурних молодіжних формацій Заходу. Актуальність даної теми полягає в тому, що юнацькі субкультури стали одним з істотних факторів соціалізації сучасних підлітків. Дані соціологічних досліджень підтверджують, що значна частина учнів старших класів ідентифікує себе з тією чи іншою субкультурою, і певну кількість старших школярів відчуває на собі її відчутний вплив.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16460
Appears in Collections:Південноукраїнські наукові студії (2023)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Danylenko 2023.pdf303.7 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.