Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16351
Title: Історичний аспект зображення людини в декоративно-прикладному мистецтві
Authors: Савєльєва, Олена Вячеславівна
Savielieva, Olena Vyacheslavivna
Савельева, Елена Вячеславовна
Гонсалес Леон, Марія Анатоліївна
Keywords: методика художнього навчання
декоративно-прикладне мистецтво
образотворчі навички
канон
малюнок
зображення
Issue Date: 2021
Publisher: Астропринт
Citation: Савєльєва О. В. Історичний аспект зображення людини в декоративно-прикладному мистецтві / О. В. Савєльєва, М. А. Гонсалес Леон // Декоративно-прикладне мистецтво в національній системі художньо-педагогічної освіти : сучасний досвід і перспективи : тези доповідей І Всеукраїнської науково-практичної конференції; [упоряд. : О. В. Ткачук, Т. С. Штикало], (м. Одеса, 18–19 березня 2021 р.). — Одеса : ДЗ «Південноукр. нац. пед. ун-т ім. К. Д. Ушинського» (Астропринт), 2021. – C. 57-58..
Abstract: Історія декоративно-прикладного мистецтва налічує не одну тисячу років. Початок цього виду людської творчості сягає глибокої давнини — за кілька десятків тисяч років від нас. Все, що колись було зроблено людиною і для людини, вже можна назвати предметами, виробами ужиткового мистецтва, бо сутність цього виду творчості випливає з самої назви «прикладне»: прикладати до людини, до її потреб. Художники і скульптори передають своє ставлення до світу за допомогою певних образів. Зображуючи людину, майстер показує нам свої уявлення про красу. Однак ці уявлення змінювалися з плином часу, і підтвердження цьому — стародавні твори декоративно-прикладного мистецтва.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16351
Appears in Collections:Декоративно-прикладне мистецтво в національній системі художньо-педагогічної освіти: сучасний досвід і перспективи (2021)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Savelieva, Honsales.pdf544.99 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.