Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16336
Title: Декоративність як один із зображальних засобів живопису
Authors: Крижевська, Світлана Григорівна
Крыжевская, Светлана Григорьевна
Krzhevska, Svitlana Grygorivna
Богачик, Д. С.
Keywords: декоративність
колір
композиція
Issue Date: 2021
Publisher: Астропринт
Citation: Крижевська С. Г. Декоративність як один із зображальних засобів живопису / С. Г. Крижевська, Д. С. Богачик // Декоративно-прикладне мистецтво в національній системі художньо-педагогічної освіти : сучасний досвід і перспективи : тези доповідей І Всеукраїнської науково-практичної конференції; [упоряд. : О. В. Ткачук, Т. С. Штикало], (м. Одеса, 18–19 березня 2021 р.). – Одеса : ДЗ «Південноукр. нац. пед. ун-т ім. К. Д. Ушинського» (Астропринт), 2021. – C. 22-23.
Abstract: Декоративність — якісна особливість твору мистецтва, що визначається його композиційно-пластичним і колористичним ладом, яка виступає як одна з форм вираження краси. Тією або іншою мірою декоративність проявляється в усіх видах просторових та просторово- часових мистецтв, а в декоративно-прикладному мистецтві служить головною формою вираження змісту та художньої образності. В структурному відношенні декоративності виступає у двох якостях: як внутрішня декоративність, органічно притаманна конструкції, формі; як зовнішня декоративність («декор») — додаткова прикраса. Предмет стає декоративним завдяки своїм зовнішнім зв’язком, що водночас стосується його власних структурних характеристик.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16336
Appears in Collections:Декоративно-прикладне мистецтво в національній системі художньо-педагогічної освіти: сучасний досвід і перспективи (2021)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kryzhevska, Bohachyk.pdf548.2 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.