Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16335
Title: Етно-та екомотиви сучасного одягу в техніці батик у дипломних проектах студентів художньо-графічного факультету ПНПУ імені К. Д. Ушинського (під керівництвом Л. Р. Богайчук)
Authors: Котова, Ольга Олександрівна
Котова, Ольга Александровна
Kotova, Olha Oleksandrivna
Keywords: екокультура
батик
національні традиції
Issue Date: 2021
Publisher: Астропринт
Citation: Котова О. О. Етно-та екомотиви сучасного одягу в техніці батик у дипломних проектах студентів художньо-графічного факультету ПНПУ імені К. Д. Ушинського (під керівництвом Л. Р. Богайчук) / О. О. Котова // Декоративно-прикладне мистецтво в національній системі художньо-педагогічної освіти : сучасний досвід і перспективи : тези доповідей І Всеукраїнської науково-практичної конференції; [упоряд. : О. В. Ткачук, Т. С. Штикало], (м. Одеса, 18–19 березня 2021 р.). – Одеса : ДЗ «Південноукр. нац. пед. ун-т ім. К. Д. Ушинського» (Астропринт), 2021. – C. 20-21.
Abstract: Декоративно-прикладне мистецтво сприяє гармонізації навколишнього простору, задовольняє естетичні та побутові потреби, несе красу в наше життя. Батик, як вид прикладного мистецтва, має дуже глибокі коріння та традиції, що дійшли до сьогодення. Сучасні митці з текстилю з пошаною ставляться до минулого цього мистецтва, черпають з нього творчі ідеї, що й зумовлює появу новітніх технологій на основі використання традицій розпису тканини. На художньо-графічному факультеті ПНПУ імені К. Д. Ушинського шанують традиції та підтримують інновації. Старший викладач кафедри теорії та методики декоративно-прикладного мистецтва та графіки Людмила Романівна Богайчук працює тут вже понад 27 років. Вона викладає розділ «Розпис тканини» дисципліни «Теорія та практика декоративно-прикладного мистецтва». Протягом тривалого часу під її керівництвом вийшли в світ чудові дипломні проекти в техніці холодного та гарячого батика, як твори мистецтва та як колекції одягу, частини інтер’єру (як-то ширми, напірники, хустини) тощо.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16335
Appears in Collections:Декоративно-прикладне мистецтво в національній системі художньо-педагогічної освіти: сучасний досвід і перспективи (2021)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kotova.pdf544.53 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.