Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16327
Назва: Поезія Горація в художній рецепції Г. Сковороди
Автори: Горанська, Тетяна Володимирівна
Горанская, Татьяна Владимировна
Horanska, Tetiana Volodymyrivna
Ключові слова: поезія Горація
художня рецепція
Григорій Сковорода
Дата публікації: 2022
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»
Бібліографічний опис: Горанська Т. В. Поезія Горація в художній рецепції Г. Сковороди / Т. В. Горанська, Олеся Аліханіді // Літературна творчість Григорія Сковороди й сучасність (до 300-річчя від дня народження) : збірн. наук. статей. – Одеса : Університет Ушинського, 2022. – С. 54-64.
Короткий огляд (реферат): Поезія Горація, його особистість, мали неабиякий вплив на поетичну творчість Г. Сковороди. Не важко помітити, що український поет перебував у своєрідному мисленому діалозі зі своїм римським попередником. Сковороді був близьким та зрозумілим життєвий шлях Горація, його прагнення до особистої свободи, яку він цінував понад усе, заради якої відмовився від високих посад та багатства, його поміркованість та життєва мудрість. Саме тому український поет щоразу звертався до творів Горація, які слугували для нього джерелом поетичного натхнення та нових ідей. Таким чином, переклади та переспіви Сковородою од Горація розширюють наші уявлення про українського поета та дають цінний матеріал, у світлі якого ми краще розуміємо особистість Сковороди, його творчі прагнення, філософські погляди та морально-етичні принципи.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16327
Розташовується у зібраннях:Літературна творчість Григорія Сковороди й сучасність (до 300-річчя від дня народження)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Horanska.pdf2.26 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.