Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16229
Назва: Особливості психологічних захисних механізмів у дітей
Автори: Кримова, Наталія Олексіївна
Крымова, Наталия Алексеевна
Krymova, Nataliya Oleksiivna
Матковська, І. О.
Ключові слова: психологічні захисні механізми
психологічний захист
захисний механізм
Дата публікації: 2022
Видавництво: Видавництво ТОВ «Лерадрук»
Бібліографічний опис: Кримова Н. О. Особливості психологічних захисних механізмів у дітей / Н. О. Кримова, І. О. Матковська // Педагогічний альманах. Актуальні проблеми дошкільної освіти : теорія та практика : матеріали ІІ Всеукраїнської конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених (04 листопада 2022 року). Вип. 2. – Одеса : Видавництво ТОВ «Лерадрук», 2022. - С. 183-188.
Короткий огляд (реферат): Механізми психологічного захисту є складними операціями і діями, за допомогою яких особистість прагне подолати і переробити зовнішні та внутрішні чинники, що порушують стан її внутрішньої рівноваги. Захисні механізми запобігають дезорганізації та розпаду поведінки, підтримують нормальний психічний статус особистості. Формування системи психологічного захисту відбувається по мірі дорослішання дитини, в процесі індивідуального навчання й розвитку. Індивідуальний набір захисних механізмів залежить від стосунків дитини з батьками, від демонстрованих ними патернів захисного реагування, від багатьох чинників внутрішньосімейної ситуації. Здатність впоратися з внутрішнім та зовнішнім дискомфортом, вміти самостійно та незалежно приймати рішення є основною частиною якостей, від яких залежать шанси дитини стати здоровою, незалежною та відповідальною.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16229
Розташовується у зібраннях:Актуальні проблеми дошкільної освіти: теорія та практика (2022)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Krymova, Matkovska.pdf2.03 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.