Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16016
Title: Особливості впровадження завдань з розвитку емоційної лексики у дітей з порушеннями мовлення в умовах карантину
Other Titles: Features of implementation of tasks for development of emotional vocabulary in children with speech disorders in quarantine.
Authors: Галущенко, Вікторія Іванівна
Galushchenko, Viktoriya Ivanivna
Keywords: дистанційне навчання
емоції
емоційна лексика
емоційно-мімічні засоби
корекційно-розвиваюча робота
діти з порушеннями мовлення
Issue Date: 2020
Publisher: ац. пед. ун-т ім. М. П. Драгоманова, Кам'янець-Поділ. нац. ун-т ім. Івана Огієнка
Citation: Галущенко В. І. Особливості впровадження завдань з розвитку емоційної лексики у дітей з порушеннями мовлення в умовах карантину / В. І. Галущенко // Актуальні питання корекційної освіти. Педагогічні науки. - 2020. - Вип. 16(1). - С. 59-67.
Abstract: У статті підіймається питання пристосування до організації корекційного навчання та виховання в умовах карантину. Розглядається питання вдосконалення шляхів корекційно-логопедичної роботи з дітьми з порушеннями мовлення через розвиток таких важливих компонентів просодичної сторони мовлення, як емоційно-мімічні засоби, що у багатьох випадках є несформованими у дітей означеної патології. Визначається необхідність проведення дистанційної спеціальної корекційно - розвиваючої роботи з дітьми, що мають мовленнєві порушення, спрямованої на розвиток емоційної сфери, емоційної лексики, що сприяє розвитку мімічної та артикуляційної моторики, формуванню усіх компонентів мовленнєвої діяльності, комунікативної компетентності та здатності до аналізу. Знайомство дітей з основними емоціями (за наочним матеріалом); розрізнення емоційних станів за схематичними зображеннями; відтворення заданого стану з використанням різних виразних засобів; розуміти свої почуття і почуттів інших людей і вміння відтворювати це; розвиток емпатії, почуття обов'язку; розширення уявлень дітей про емоції, розвинення і збагачення емоційної лексики; продовження знайомства дітей з піктограмами, розвинення пантомімічні і мімічні навичок. Відображено конспект дистанційного заняття з розвиту емоційної лексики для сумісного ігрового відтворення батьків та дітей.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/16016
Appears in Collections:Кафедра дефектології та фізичної реабілітації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Halushchenko V. I 2020.pdf773.99 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.