Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15799
Title: Концептуальні засади декоративної композиції: до розвитку творчої особистості
Authors: Нагуляк, Петро Іванович
Нагуляк, Петр Иванович
Nahulyak, Petro Ivanovych
Keywords: декоративна композиція
концептуальні засади
творчий метод,
образ
творча особистість
Issue Date: 2022
Publisher: Державний заклад "Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського"
Citation: Нагуляк П. І. Концептуальні засади декоративної композиції: до розвитку творчої особистості / П. І. Нагуляк // Декоративно-прикладне мистецтво в національній системі художньо-педагогічної освіти: сучасний досвід і перспективи: тези ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції; [упоряд. : О. В. Ткачук, Т. С. Штикало], (м. Одеса, 16–17 березня 2022 року). - Одеса: ПНПУ імені К. Д. Ушинського (Астропринт), 2022. – С. 29-31.
Abstract: У мистецтві ключову роль відіграє декоративна композиція — як можливість творчо інтерпретувати навколишню дійсність, знаходити цілісну виразність кожного об’єкта, вносити в неї своє індивідуальне ставлення, так і творчий задум митця, який може набуватидостатньо незвичних форм та конструкцій в певній і особливій композиції. При цьому, взаємодія кольору і форми, конструкції і фактури по-різному впливає на створення композиції творів, особливо важливу роль грає аналіз і використання декоративних засобів виразності. В сучасній художній освіті, традиції та принципи створення декоративної композиції, теоретико-методичні розробки в області образно-стилістичної гармонії — в своєму поєднанні, є важливими концептуальними засадами розвитку у студентів якостей творчої особистості.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15799
Appears in Collections:Декоративно-прикладне мистецтво в національній системі художньо-педагогічної освіти: сучасний досвід і перспективи (2022)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Naguliak.pdf270.47 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.