Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15792
Title: Декоративний натюрморт у системі завдань для студентів художньо-графічного факультету: трансформація від натурної постановки до художнього образу
Authors: Величко, Дмитро Олександрович
Величко, Дмитрий Александрович
Velychko, Dmytryi Aleksandrovych
Keywords: декоративний натюрморт
композиція
трансформація форми
фахові компетентності
художній образ
Issue Date: 2022
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний університет імені К. Д. Ушинського»
Citation: Величко Д. О. Декоративний натюрморт у системі завдань для студентів художньо-графічного факультету: трансформація від натурної постановки до художнього образу / Д. О. Величко // Декоративно-прикладне мистецтво в національній системі художньо-педагогічної освіти: сучасний досвід і перспективи: тези ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції; [упоряд. : О. В. Ткачук, Т. С. Штикало], (м. Одеса, 16–17 березня 2022 року). - Одеса: ПНПУ імені К. Д. Ушинського (Астропринт), 2022. – С. 15-16.
Abstract: Творче осягнення оточуючого світу починається зі світу речей, що вписується у межі жанру натюрморту. Для демонстрації можливостей створення художнього образу важливим є знайомство з творами визнаних майстрів світового мистецтва. Особливо яскравими прикладами експериментів з трансформацією форми можуть стати композиції художників різних напрямків авангардного мистецтва (перша третина ХХ століття). Саме жанр натюрморту у цей час став широким полем для експериментування. Для початку роботи над створенням декоративної композиції можна визначити два види завдань:1) стилізація певної готової натурної постановки (можливо такої, яку студенти виконували на заняттях з малюнку чи живопису в реалістичній манері);2) робота по створенню власної композиції натюрморту із запропонованого набору предметів і драперій з подальшою трансформацією у певній стилістиці.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15792
Appears in Collections:Декоративно-прикладне мистецтво в національній системі художньо-педагогічної освіти: сучасний досвід і перспективи (2022)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Velychko.pdf265.66 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.