Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15525
Title: Про велич і жалюгідне становище людини (на прикладі вибраних статей з «Думок» Б. Паскаля)
Authors: Васильєва, О. О.
Keywords: становлення людини
розвиток людини
Паскаль Б.
Хома О.
Issue Date: 2022
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Аньхойський університет фінансів та економіки
Citation: Васильєва О. О. Про велич і жалюгідне становище людини (на прикладі вибраних статей з «Думок» Б. Паскаля) / О. О. Васильєва // Південноукраїнські наукові студії : Матеріали IV Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів та молодих вчених з міжнародною участю, (Одеса, 15 грудня, 2021 р.). – Одеса, 2022. – С. 143-145.
Abstract: Б. Паскаль намалював досі приголомшливу картину нескінченного простору і заохочував людей усвідомити там своє тяжке становище. «Що таке людина у нескінченному світі?» – запитав автор «Думок». Отже, можна зазначити, що згідно з творчістю самого автора, його дослідниками та послідовниками, філософія Блеза Паскаля була справді першою, демонструючи тепер не лише сильні та слабкі сторони людини, а й внутрішні суперечності «сучасної філософії», які не змогли повністю продемонструвати кризу людської духовності. Підсумовуючи аналіз основних концепцій філософської антропології Б. Паскаля, слід погодитися, що для неї характерне прагнення до створення принципово нового розуміння людини і світу. Важливим лейтмотивом роздумів Б. Паскаля є теза про те, що думка є не тільки ядром людської гідності – вона може зробити нас щасливими чи нещасними, оскільки дозволяє чітко усвідомити своє становище у світі.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15525
Appears in Collections:Південноукраїнські наукові студії (2022)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Vasylieva O.pdf3.8 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.