Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15496
Назва: Теоретичне засади філософського осмислення любові
Автори: Борінштейн, Євген Руславович
Borinshteyn, Yevgen Ruslavovych
Боринштейн, Евгений Руславович
Білоусова, К. О.
Ключові слова: моральна культура
філософія любові
вплив любові на суспільство
суспільство
Дата публікації: 2022
Видавництво: Державний заклад «Південноукраїнський національний університет імені К. Д. Ушинського»
Бібліографічний опис: Борінштейн Є. Р. Теоретичне засади філософського осмислення любові / Є. Р. Борінштейн // Методологія та технологія сучасного філософського пізнання : збірник матеріалів VІ Міжнародної наукової конференції студентів, молодих вчених та науковців, присвяченої 30-річчю створення кафедри філософії, соціології та менеджменту соціокультурної діяльності та 205-річчю Університету Ушинського (Одеса, 20-21 травня 2022 року) / оргком. : А. В. Красножон, О. А. Копусь, Г. В. Музиченко, Є. В. Борінштейн. – Одеса : Університет Ушинського, 2022. – С. 85-87.
Короткий огляд (реферат): У сьогоденні в нaуковому середовищі не icнує єдиного пoняття i єдиного пiдхoду до розуміння любoвi, тaк як тлумачення цього фенoмену трaнcфoрмувaлocь i трaнcфoрмуєтьcя у хoдi icтoричнoгo та культурного рoзвитку cуcпiльcтвa. Саме тому розуміння любові залежить від філософії любові, яка має значний вплив на стратегію розвитку сучасного суспільства, на прогрес чи регрес (у варіанті ненависті, який ми бачимо в сучасному російському суспільстві) людини, що є підставою вважати любов соціально-філософською категорією, та галуззю філософської антропології та етики. З нашої точки зору необхідно зазначити роль особистості та вплив любові на суспільство. Тому ми підкреслимо, що любов – це складова системи особистості, яка отримує все більше можливостей для розвитку в сучасному суспільстві. Незалежність, здобута державою, створює нові можливості для актуалізації особистісного початку своїх громадян, але руйнування світогляду колишньої суспільної системи поставило під сумнів можливість знайти достовірний вектор дій. При цьому авторитет українського народу випливає ще з почуття християнської любові, яка була однією з найвизначніших у процесі формування ментальної та моральної структури слов’янських етносів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15496
Розташовується у зібраннях:Методологія та технологія сучасного філософського пізнання (2022)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Borinshteyn Yevgen Ruslavovych 2022.pdf1.61 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.