Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15477
Title: Національна ментальність як форма самоідентифікації народу
Authors: Гюльхан, Юлія Борисівна
Keywords: національна ментальність
самоідентифікація народу
Issue Date: 2022
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Аньхойський університет фінансів та економіки
Citation: Гюльхан Ю. Б. Національна ментальність як форма самоідентифікації народу / Ю. Б. Гюльхан // Південноукраїнські наукові студії : Матеріали IV Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів та молодих вчених з міжнародною участю, (Одеса, 15 грудня, 2021 р.). – Одеса, 2022. – С. 106-107.
Abstract: Людина як культурно діючий суб'єкт бере участь у розвитку культури і всього суспільства, тому що особистість поєднує соціальні, індивідуальні та суспільні цінності, сенси, уявлення. Саме тому людина та її психіка соціальні спочатку й у цьому приховано протиріччя зв'язності людини з іншими людьми та її принципова відокремленість від них. Це єдність, що розвивається, завдяки механізму відчуження розпадається, оскільки саме виявляється невідповідність соціального, суспільного, індивідуального. Описаний універсальний механізм ідентифікації/відчуження, мабуть, втрачатиме свою універсальність у ситуації розвитку системи національної ментальності.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15477
Appears in Collections:Південноукраїнські наукові студії (2022)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Hulhan.pdf3.8 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.