Please use this identifier to cite or link to this item: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15476
Title: Філософське осмислення науки як особливої форми пізнання
Authors: Грушко, Г. О.
Keywords: наука
істинність
форма пізнання
Issue Date: 2022
Publisher: Державний заклад «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Аньхойський університет фінансів та економіки
Citation: Грушко Г. О. Філософське осмислення науки як особливої форми пізнання / Г. О. Грушко // Південноукраїнські наукові студії : Матеріали IV Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів та молодих вчених з міжнародною участю, (Одеса, 15 грудня, 2021 р.). – Одеса, 2022. – С. 157-158.
Abstract: Наука шукає відповіді на запитання: «Як цей світ влаштований?», «Чому щось відбувається так, а не інакше?», «Що буде, якщо...?» тощо. В основі наукового пізнання навколишнього світу лежить збір, систематизація, опис та пояснення емпіричних фактів. Наукове пізнання також вибудовується шляхом аналізу та синтезу існуючих та нових знань. Наука описує спостережувані природні, соціальні і психологічні явища, й намагається побудувати причинно-наслідкові зв'язки. Основний критерій перевірки об'єктивності наукового знання – це його прогностичність. Ідеали та норми наукового пізнання виражають ціннісні та цільові установки науки, оскільки містять у собі відповідь на питання про необхідність чи непотрібність тих чи інших пізнавальних дій, а ідеалом науки є істинність.
URI: dspace.pdpu.edu.ua/jspui/handle/123456789/15476
Appears in Collections:Південноукраїнські наукові студії (2022)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Hrushko.pdf3.8 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.